Митрополит Серафим благославя Лешница на празника на света Марина

Митрополит Серафим благославя Лешница на празника на света Марина

Санданското село Лешница ще посрещне стотици гости на народен събор навръх празника на света Марина тази неделя. Настроението ще започне да се покачва още в събота вечерта с празничната музикална програма на оркестър "Ювиги хан" от град Сандански.

В неделния ден светата литургия в църквата "Света Марина", която чества храмов празник, ще започне в 09,00 часа и ще се води от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. В нея ще участват и свещеници от Санданска духовна околия, както и отец Димитър Илчев, който служи в храма.

Ще бъде отслужен и водосвет в 11,30 часа, когато владиката ще благослови всички жители и гости на Лешница и курбана, който ще се раздаде за здраве и благоденствие на миряните. Традиционните народни борби с участието на десетки ентусиасти и спортисти ще започнат в 18,00 часа.

Светлият християнски празник в чест на света Марина ще завърши с изпълнения на оркестър "Ювиги хан" на площада в село Лешница.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини