Стартира записването на студентите в ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ, архив
Снимка: ЮЗУ, архив

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви в петък първото класиране на приетите студенти за учебната 2022/2023 г. Сред най-предпочитаните специалности, които са посочили кандидат-студентите са „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Психология“, „Право“, „Психология“, „Медицинска сестра“, „Физическо възпитание и спорт“ и „Национална сигурност“. За поредна година е огромен интересът към задочната форма на обучение.

Всички приети на първо класиране студенти следва да се запишат в срок до 14 юли, като представят лична карта, диплома за завършено средно образование (копие и оригинал) и квитанция за платена семестриална такса за първия семестър.  Документи се приемат в Учебен корпус № 1 на университета (Кандидатстудентски център – зала 1102А, ул. „Иван Михайлов“ № 66). Работното време на комисиите за записване в делничните дни е от 08:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:00 часа, а в почивните от 09:00 до 15:00 часа.

Записалите се след първо класиране студенти автоматично участват в следващите класирания. В случаите, когато студентът е приет на второ или следващо желание и е удовлетворен от специалността, по която е приет, следва да подаде декларация, че не желае да участва в следващи класирания. Неприетите кандидат-студенти автоматично участват в класиранията без подаване на допълнителни заявления. Приетите кандидат-студенти, които не са спазили определените срокове за регистриране пред Техническата комисия, губят правото да се обучават.  Незаетите от тях места се попълват на следващото класиране.

Второто класиране в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще бъде обявено на 15 юли 2022 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини