40 зеленоглави патици са новите обитатели на езерото в парк „Бачиново“

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

40 полудиви зеленоглави патици вече имат своя нов дом. Вчера те бяха пуснати в езерото на парк „Бачиново“. Птиците са дарени от Национално сдружение - Съюз на ловците и риболовците в България.

Това е второто дарение само за няколко месеца. През м. февруари 2022 г. от СЛРБ осигуриха други 55 пернати от същия вид. Новодоставените патици са от женски пол.

Освен от патици водният басейн се обитава от две двойки черни и бели лебеди. В езерото има изградени и специални къщички, в които птиците могат да снасят и мътят яйцата си.

Пернатите в езерото са социализирани и често излизат от водата, което обаче може да се окаже опасно за тях. Община Благоевград апелира за отговорно и хуманно отношение към животните!

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини