Повече деца в групите на забавачките и в Банско

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

На свое заседание Общински съвет-Банско даде съгласие за завишаване нормата за пълняемост на групите в общинските детски градини „Здравец” в града и Детска градина „Мечо Пух” в Добринище за учебната година 2022/2023г. Увеличението на групите се налага поради заселването на хора в общината и наемането на обслужващ персонал в активния зимен туристически сезон. Преди седмица същото решение взеха и съветниците в Благоевград.

На сесията си общинските съветници в зимния курорт приеха общинския Годишен план за социалните услуги, както и нова Наредба за организацията и дейността на домашен патронаж в Община Банско.

Местният парламент одобри списъци за отдаване под наем на маломерни имоти от Общинския поземлен фонд, представляващи земеделска земя за трайно ползване по землищата на територията на община Банско.

Утвърди с и финансовият план на Държавно горско стопантво-Места за общински горски територии за 2022 г. , ценоразпис с продажните цени на дървените материали, добити от горски територии – общинска собственост , както и график на процедурите за ползване на дървесина от горските обекти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини