И културата поскъпна, билетите за гостуващи спектакли в Благоевград стигнаха 50 лева

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Културата струва все по-скъпо. Както и всичко останало днес в нашата държава. Галопиращите цени стигнаха и до изкуството. Това показа нашата проверка на цените на гостуващите хитови постановки на различни столични театри в Благоевград. Билетите за мнозина стават непосилни, макар че все още зала ”Яворов” има своята аудитория. Пропуските за спектаклите тръгват от 20 лева нагоре. В повечето случаи тази цена стига до 25-30 лева.

Сметките сочат, че едно семейство трябва да задели 60 лева от своя бюджет, за да се докосне до изкуството на Мелпомена. Сума, която звучи стряскащо за голяма част от любителите на театъра. Причината за това не е липсата на желание да се изгледа дадена постановка, а все по-обедняващите хора и ниските доходи. Наскоро в града гостува известният актьор Камен Донев със свооя авторски спектакъл, който жъне успехи навсякъде в страната и е сред най-харесваните постановки у нас.

Цените на билетите обаче удариха тавана за жизнения стандарт на Благоевград. Билетите за хубавите места струваха 50 лева, а за тези встрани на залата - 40 лева. Това означаваше, че двама души можеха да се насладят на безспорно добрия спектакъл срещу 100 лева. Това отказа мнозина благоевградчани да видят отблизо любимия си актьор.

На този фон Драматичен театър „Никожла Вапцаров” в града задържа цените на билетите, за да може хора от различни социални групи да се докоснат до театралното изкуство. Понякога има специални промоции и може само срещу 10 лева да се изгледа някое от най-гледаните представления. Днес, утре и в петък актьорите са подготвили специална изненада за любителите на театъра, любовната проза и виното в парк „Бачиново”. На импровизирана сцена там ще се четат любовните писма на Фрида Кало, Антон Чехов, Пейо Яворов и други велики личности. Всичко това ще е подсладено с чаша вино и изпълненията на талантливия Лъчезар Кацарски.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини