Народни танци, фанфари и аплодисменти на площада в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Надвисналите снощи над площад "Никола Вапцаров" в Банско облаци се разпръснаха от красивата музика на училищните оркестри. Аплодисментите на публиката вдъхновиха младите музиканти и концертът продължи до тъмно. Подаръкът, който направи оркестърът от Копривщица с изпълнението на български хора, изпълни площада с танцуващи деца и беше празничният завършек на фестивала на училищните оркестри.

В двата дни на музикалното събитие „Ваканция, ура! Банско’22” своите програми представиха Ученически духов оркестър към СУ „Любен Каравелов“-Копривщица, Младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев”, НЧ „Отец Паисий -1893“-Велинград, Фанфарен оркестър и мажоретен състав към 2 ОУ „Константин Фотинов“-Лом, Младежка музикална формация - духов оркестър към ЦПЛР-ОДК-Велинград.

Фестивалът се организира от Асоциация „Фестивалите в България”, в партньорство с Община Банско, по програма „Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство“ на Национален фонд „Култура“, модул "Съхранение и популяризиране".

Пожелаваме на младите музиканти и техните ръководители вдъхновение и тази подкрепа, която техните талант и отдаденост заслужават, заявиха организаторите и домакините на фестивала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини