Лятна академия забавлява децата в община Струмяни

Снимка: Община Струмяни, архив
Снимка: Община Струмяни, архив

Атрактивни игри и занимания през ваканцията дава Лятната академия на децата от община Струмяни. Инициативата започва утре, 27 юни, и ще продължи до 31 август.

Всеки вторник и петък от 10,00 часа хлапетата ще учат народни танци в Народно читалище „Братя Миладинови” в село Микрево. За тези, които обичат приложните изкуства, ще има арт ателиета за рисуване и апликиране всеки понеделник, сряда и петък от 10,00 до 12,00 часа в читалищата в селата Микрево, Струмяни и Илинденци.

Инициативата „Рисунка с тебешир на площада” ще се проведе на 6 юли от 10,00 часа на площада в Струмяни и в Микрево, както и на 28 юли по същото време в Илинденци.    

Децата ще почистят и обновят двора на бившето училище в село Илинденци, за целта те ще се срещат там периодично през цялата ваканция.

Ще има и спорт за учениците през лятото – турнир по тенис на маса ще се организира на 15 юли от 09,30 часа на площада в Струмяни. Групови занимателни игри ще радват децата от 1 юли до 31 август, те ще започват в 10,00 часа в читалищата на Микрево, Илинденци и Струмяни. Спортно-развлекателни игри сред природата са поредното предизвикателство към учениците през ваканцията.

 Лятната академия се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Струмяни, съвместно с читалищата от общината, Посетителски център-Струмяни и Центъра за социална рехабилитация и интеграция-Струмяни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини