Училищни оркестри с атрактивен парад в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

140 музиканти и танцьори ще вземат участие в първото от двете събития на Фестивал на училищните оркестри‘2022. В началото на лятото, под надслов „Ваканция, ура!“, в Банско училищни оркестри и младежки музикални формации ще представят свои програми в двудневен парад и концерт.

В дните на фестивала - 24 юни /петък/ и 25 юни /събота/, празнични маршове и оригинални произведения ще звучат в градския парк от 11 ч., а на площад „Никола Вапцаров“ от 18 ч. участниците ще представят своите програми с участието на мажоретки и танцьори.

Специално за фестивала в Банско пристига и диригентът на Гвардейският представителен духов оркестър към Националната гвардейска част подполковник Радев, за да поздрави младите музиканти и техните ръководители. Той е убеден, че училищните и младежките оркестри са школата, от която тръгват музикантите към големите оркестрови формации.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини