Нашенци атакуват Банско през лятото, остават поне за седмица в курорта

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

По-силен летен сезон от миналогодишния очакват хотелиерите в курорта Банско. Вече с пълна сила вървят резервациите за летните месеци юли и август. Огромната част от гостите на града под Тодорка ще са български туристи.

„Ще се разчита основно на вътрешния пазар. Радващо е, че хората в България оценяват това, което правим за тях. Разбира се, че те идват най-вече заради красивата Пирин планина, но също така са впечатлени от новата хотелска база, от съотношението цена - качество на храна и на обслужване. Очертава се много силен летен сезон”, заяви за „Илинден Прес” Бурхан Немутлу, който е сред най-опитните хотелиери в Банско, управител на хотел „Регнум”.

Българска фирма иска да строи летище край Банско

Другата добра новина за бранша е, че туристите от страната не идват само за 1-2 нощувки. През юли масово има резервации от 5 до 10 нощувки, а през август, когато е отпускарският месец, те са още по-дълги – между 10 и 15 нощувки. Тези дълги престои са показател за нивото на туристическата услуга в град  Банско, която по нищо не отстъпва на тези в другите европейски курорти. Сериозен проблем за хотелиерите и ресторантьорите си остава липсата на достатъчно квалифицирани кадри. Затова се налага някои от тях да наемат чужденци, за да могат да посрещат своите гости и да не пада нивото на обслужването. Високата цена на тока и горивата също притесняват бранша.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини