Орешарски бил кандидатура на Доган и Пеевски, смятат от ДОСТ

Снимка: Vesti.bg
Снимка: Vesti.bg

Подписката за издигане на Пламен Орешарски за независим кандидат-президент е събирана от симпатизанти на ДПС. Бившият премиер е кандидатът на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това заяви заместник-председателят на ДОСТ Хюсеин Хафъзов в предаването на Цветанка Ризова по bTV.

Според него по този начин се прави опит да се реабилитира "онова задкулисие, от което всички заедно се отървахме".

Той припомни и други случаи, в които избирателите на ДПС са били заставени да подкрепят кандидати, които не са били одобрявани. И даде за пример подкрепата от страна на ДПС за Георги Първанов, когато той се кандидатира за президент. За пример даде и номинацията на Делян Пеевски за европдепутат.

"Избирателят този път ще им даде сериозен урок", прогнозира Хафъзов.

Той потвърди, че ако ДОСТ има свой кандидат за държавен глава, това ще бъде лидерът на партията Лютви Местан. Според Хафъзов шефката на парламента Цецка Цачева би била по-добра кандидатура дори от премиера Бойко Борисов, защото е по-малко партийно оцветена. Избирателите на ДОСТ обаче искали собствена кандидатура.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини