Събарят терасата на хотел "Ален мак", която е опасна и незаконна

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук
Терасата на някогашната кафе-сладкарница към хотел "Ален мак" в Благоевград ще бъде премахната, тъй като е опасна и може да стане инцидент. Решението е на Община Благоевград, а сигналът е на граждани от фейсбук групата "ЗаБлагоевград".
 
"Поискахме от Община Благоевград информация по Закона за достъп до обществената информация относно опасната тераса, която се намира между сградата на хотел "Ален мак" и градската градина. Получихме светкавичен отговор, който разкри изключително важна информация - ако се тълкува правилно, терасата никога не е била законна и не е заплащан наем за ползването на площта под нея, която е общинска", пишат авторите на сигнала.
 
"Община Благоевград пое ангажимент да премахне опасната тераса и прилежащите й елементи, за да може пространството да бъде свободно за преминаване, а защо не и за неговото облагородяване и включване към парковата композиция. Ще следим темата и ще ви информираме своевременно за развитието й. Благодарим на общината за бързала реакция и демонстрираната отговорност", допълват от групата "ЗаБлагоевград".
 
Терасата на някогашната кафе-сладкарница отдавна крие опасности. Обектът се руши и навесите може всеки момент да рухнат и да наранят минувачите. Опасен е обаче и самият хотел "Ален мак", който е частна собственост. В рамките на правомощията й Общината също би могла да предприеме мерки за обезопасяване, запечатване, а защо не и събаряне на опасната сграда.
 
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини