Гроздан Караджов: Правителството ще падне, ако решим да не достроим "Струма"

Снимка: bTV
Снимка: bTV

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обвърза бъдещето на правителството с построяването на магистрала "Струма". Пред bTV той заяви, че не вярва кабинетът да оцелее, ако се вземе решение, което ще забави завършването на важния проект в района на Кресненското дефиле. Участъкът от около 14 км предизвика спор между регионалното министерство, ръководено от Караджов, и Министерството на околната среда и водите.

"Твърдо против съм да започнем отначало този проект (бел. ред. - това е предложението на МОСВ). Трябва да качим двете платна върху източния склон на Пирин. Ще поискам от екоминистъра Борислав Сандов и екипа му подкрепа, защото не вярвам, че правителството ще оцелее, ако кажем, че няма да достроим "Струма". Ако кажем, че го оставяме в бъдещето, ако съм на мястото на българите, няма да търпя това правителство", заяви Караджов.

Той обясни, че му предстои среща с екип от МОСВ, за да обсъдят как да бъде завършена магистралата. По думите му подкрепяният от него вариант вече има издадена оценка на въздействието върху околната среда, избран е строител и цена. Според Караджов, ако обявените цени в условията на инфлация се потвърдят, те ще бъдат много изгодни за България. Министърът каза още, че трябва да се действа бързо с магистрала "Струма" и да започне да се строи едното платно, за което има всички необходими документи. Второто платно пък щяло да започне да се изгражда поне три години след началото на строителните дейности по първото.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини