ДЮФА „Пиринска китка“ обявява прием за новата учебна 2016/2017 година

Снимка: Пиринска китка
Снимка: Пиринска китка

ДЮФА „Пиринска китка“ към Център за личностно развитие – Благоевград обявява прием за новата 2016/2017 година. Документи могат да се подават от 3 до 10 октомври в администрацията на „Мощанска къща“ в квартал „Вароша“. Всеки, който желае да стане част от ДЮФА „Пиринска китка“ и да се докосне до магията на българския фолклор, може да го направи с помощта на професионалисти, които ще го въведат в основите на българщината.

Детско- юношески Фолклорен ансамбъл "Пиринска Китка " е създаден през 1965 г. в Благоевград и има богат и разнообразен репертоар, който обхваща фолклорното многообразие на България. Носител е на званието "Представителен" и лауреат на IV, V, VI и VII републикански фестивали на художествената самодейност в България. 

Спечелени са 4 златни медала, Купа от Националния конкурс "Децата на България танцуват", много грамоти, плакети и дипломи, които доказват творческите възможности на ръководителите на "Пиринска китка" и талантливите деца на Благоевград. Ансамбълът е изнесъл стотици концерти в България, Гърция, Турция както и в Чехия, Унгария, Аджария, Корея, Италия, Тенерифе, Гранд Канария и др.
 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини