Синдикалисти от СБУ-Благоевград по стъпките на Христо Ботев

Синдикалисти от СБУ-Благоевград по стъпките на Христо Ботев

Синдикалният състав на СБУ-Благоевград към КНСБ днес върви по стъпките на великия ни поет и революционер Христо Ботев, след като преди два дни отбелязахме 146 години от гибелта му.

По този начин синдикалистите отдават почит и признателност към паметта на един от най-легендарните българи. Личност, която е пример как може да си и великолепен поет, и велик революционер. Човек, който оставя диря в родната ни история, която винаги ще е еталон за идните поколения. Сияние, което не се забравя.

Активистите на Синдиката на българските учители-Благоевград посетиха най-напред паметника на Христо Ботев в град Враца. Поднесоха цветя пред паметния знак на бореца за свободата на България и се поклониха пред героичното дело на революционера.

По-късно стигнаха и до Козлодуй, където Ботев стъпва на родния бряг на 17-и май 1876 година, за да се отправи към Врачанския балкан. Заедно с четата си той поема по пътя на безсмъртието.

Синдикалистите утре ще разгледат кораба "Радецки", с който революционерите преминават от Румъния в Бъгария, а след това ще посетят и парк "Христо Ботев". Пътуването на състава на СБУ е организирано отлично от собственичката на Туристическа агенция "Алфатур"-Благоевград - Здравка Чимева. Тя също е част от групата, която върви по стъпките на великия българин. Разбира се, че тя се е погрижила да не се пропусне нито едно важно място, свързано с живота и делото на поета и революционера.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини