След големия обир в Банско: Постоянен арест за четиримата крадци

След големия обир в Банско: Постоянен арест за четиримата крадци

Повдигнаха обвинения на четиримата, задържани за крупния обир в Банско. Разследването се води по досъдебно производство, образувано на 08.03.2022 г. по постъпил сигнал за кражба в курортния град.

Установено е, че около 20 ч. на 08.03.2022 г. от къща в гр. Банско са отнети 350 000 лева и златни накити. Престъпното деяние е било извършено чрез използване на техническо средство и разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот.

Към настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествието и са разпитани свидетели. Възложени са и са проведени оперативно-издирвателни мероприятия. Извършени са разпознавания. Назначени са и изготвени експертизи - ДНК и дактилоскопна. Проведен е оглед на веществени доказателствени средства. Изискана е информация от мобилните оператори, по реда на чл. 159а от НК, относима към случая.

Изискани са и са приложени записи от охранителните камери в района на местопроизшествието. Извършени са претърсвания и изземвания в 26 обекта.

В резултат на проведените действия по разследването са събрани достатъчно доказателства относно виновността на лицата М.Р., Ж.Б., В.С. и Б.С.

Четиримата обвиняеми остават за постоянно в ареста.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини