Спектакълът Съмнение завладява сцената на театъра в Благоевград

Спектакълът Съмнение завладява сцената на театъра в Благоевград

Предстои премиерата на най-новото заглавие в репертоара на Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград. Екипът на спектакъла „Съмнение“ разкри повече за предстоящото събитие.

Директорът на театъра – Маргарита Мачева, отбеляза, че текстът на Джон Патрик Шанли се поставя за първи път на българска сцена точно в Благоевград. След многобройните си постижения, сред които „Пулицър“ и „Тони“ и екранизация, номинирана за „Оскар“ в 5 категории, благоевградските зрители ще имат възможността да гледат „Съмнение“ за първи път на 4 и 5 юни от 19:00 ч.

Режисьор на спектакъла е Стайко Мурджев, който определи драматургията като предизвикателство – както за артистите, така и за публиката, която ще бъде не само зрител, а и съучастник в събитията на сцената. Като основна тема в сюжета е заложен моралът – цената, която сме готови да платим, за да разкрием истината. Но тази „истина“, в която ние вярваме, независимо от реалните събития. В криминалния характер на текста е заложено подозрението за извършено престъпление. Директорът на католическо училище (Станка Калчева) обвинява един от преподавателите (Калин Врачански) в ужасяващо деяние, без да има доказателства за това.

Актьорът Калин Врачански оприличи битката между своя герой – Отец Флин и директорката - Сестра Алоишъс като сблъсък между титани, провокиран от съмнението. Съмнение, което е много ще остане в мислите на зрителите и след края на спектакъла.

В ролята на Сестра Алоишъс ще видим актрисата Станка Калчева. За нея сюжетът разкрива борбата между две ценностни системи и отстоявания от нейната героиня консервативен модел на образование и възпитание.

Актрисата Мариана Бонева акцентира върху трансформацията на персонажите. Тя влиза в ролята на Сестра Джеймс – учителка в католическото училище, която, убедена от вярата и правотата си, пуска зрънцето на съмнението, изказвайки гласно своето подозрение. Пренебрегвайки своите принципи, тя е готова на всичко, за да възстанови мира, което я преобразява до неузнаваемост.

На 4 и 5 юни ще бъде първата среща на публиката със спектакъла „Съмнение“ – още едно изключително представление в репертоара на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Следващите дати са 25 и 26 юни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини