Латино танци разкършиха и усмихнаха десетки на Моста на влюбените

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Флашмоб с латино танци разчупи атмосферата в Благоевград снощи. Мостът на влюбените се превърна в сцена за романтични ритми, а кулминацията на вечерта бе запалването на многоцветни лампички. Арт инсталацията вече е част от красивия и разноцветен областен град.

Стотици жители се включиха в социалните танци, водени от Елен Джампалска. Румба, ча-ча-ча, мамбо и други бяха изтанцувани под красивите светлини.

Интересната инициатива, вече любима на много жители и гости на Благоевград, бе открита от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“. „Имаме прекрасни места в нашия град за такива събития на открито. Вярвам, че тук тази вечер ще се случи нещо красиво, приятно и обединително. Социалните танци са създадени за почивка и за общуване между хората. С танците падат много бариери и хората си стават по-близки, танцувайки. В много градове по света се практикуват танци на открито на различни локации, като паркове, градинки и площади. Ние стартираме тази инициатива, като избрахме да тръгнем от този мост, защото той има много романтично наименование“, каза в част от приветствието си Силвия Домозетска.

Събитието се превърна в едно чудесно начало на летните вечери, като идеята на общинското ръководство е социалните танци да станат традиция за града ни и да се осъществяват на различни, прохладни места в горещите юнски, юлски и августовски вечери.

Умението да изразят своите емоции в движението обединява хората – езикът на музиката и танца са най-лесната комуникация.

Още една изненада за жителите и гостите на Благоевград е вече факт. Квартал „Вароша“ „грее“ в различни цветни светлини. Художествено осветление е монтирано на голяма част от дърветата в старинния квартал. Това е още едно чудесно място за прекарване на приятна и спокойна лятна вечер.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини