ОбС-Благоевград с поправителен за електробусите, градът може да загуби 4,2 млн. лв.

ОбС-Благоевград  с поправителен за електробусите, градът може да загуби 4,2 млн. лв.

Общинският съвет в Благоевград се разбърза по темата с електробусите. Защото има реален риск градът ни да загуби европейски средства в размер на 4,2 милиона лева. Миналия петък мнозинството общински съветници въобще не допуснаха да се разгледа предложението за закупуване на 6 нови електробуса с безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж”. Парите бяха спасени от настоящето ръководство на общината, след като проектът бе застрашен от прекратяване.

По този начин местният парламент заложи „бомба”, която може да „гръмне” и да „отнесе" 4,2 милиона лева обратно в Брюксел. Сега започна операция по „обезвреждането” на тази „бомба”. Само дано не е късно. Вчера шефът на ОбС Радослав Тасков изпрати спешно писмо до кмета Илко Стоянов, чрез което изиска предоставяне на официална информация за срока за приемане на решение от Общинския съвет по проекта „Интегриран градски транспорт на град Благоевград“.

Градоначалникът не закъсня със своя отговор, защото просто няма време. Крайният срок за подаване на пълния комплект документи е 8 юни тази година, става ясно от писмо на кмета до Тасков. След тази дата има реална опасност Община Благоевград да загуби възможността за закупуване на 6 електробуса с безвъзмездни средства от предишния програмен период. Това означава, че трябва да се проведе извънредно заседание на местния парламент в следващите 7 дни. Защото решението на ОбС е един от документите, които следва да се представят до крайния срок и е условие за одобрение на исканите промени в проекта.

По-късно днес стана ясно, че извънредната сесия ще е на 3 юни от 09,30 часа. На нея ще се разгледа важната точка за закупуването на електроусите. Също така ще се обяви решение на Общинската избирателна комисия за избран нов общински съветник, който ще положи клетва.

С решението си миналия петък мнозинството съветници създадоха риск жителите на Благоевград и най-вече тези, живеещи в кв. „Грамада“ и района на Плажа, откъдето трябва да минават автобусните линии, обслужвани от електробусите, да бъдат ощетени. С недопускането на предложението те отказаха да подкрепят политиката на кмета Илко Стоянов за по-чиста околна среда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини