Учители се обучаваха на семинар по кредитиране и предприемачество в Благоевград

Снимки: Илинден Прес
Снимки: Илинден Прес

Обучителен двудневен семинар за учители в класовете от 5-и до 10-и се проведе в Благоевград. Целта бе да се повиши финансовата грамотност на преподавателите и да научат повече за предприемачеството, което се изучава във все повече образователни институции. Интересът към събитието бе много голям и в него участваха 38 учители. Проектът е двугодишен, сега е първият му етап и се организира от Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители към КНСБ и Стопанска академия „Димитър Ценов”-Свищов.

Учителите в областния център на Пиринско не само слушаха лекции, но и дискутираха с лекторите различни практически въпроси и теми по финанси, застраховане и предприемачество. Четирима преподаватели, сред които бе и зам.-ректорът на Стопанската академия Румен Ерусалимов, разкриха детайли и важни стъпки в кредитирането и създаването на фирма. Те подариха и по един учебник на всеки участник.

„Радващо е, че този семинар предизвика толкова голям интерес сред колегите ми. Всичко, което чухме, ни бе много полезно. Лекторите са на високо ниво, а в същото време комуникират отлично с аудиторията. Такива семинари ще има във всички областни градове тази и следващата година”, коментира Бонка Ичкова, председател на Синдиката на българските учители-Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини