Да се докоснеш до морето за първи път! Потребителите на социални центрове в Полена и Брежани с невероятно приключение

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

За първи път в своя живот потребителите на Центровете за настаняване от Семеен тип в селата Полена и Брежани имаха възможността да се докоснат до невероятната емоция и енергия, която носи морето. В рамките на няколко дни те бяха на специална почивка в Неа Врасна, Гърция, организирана от ръководителя на Социалното звено Ивайло Гоцев и Община Симитли.

Момчетата, които никога до сега не бяха виждали морето на живо, прекараха незабравима ваканция с много разходки и посещения на различни туристически обекти, сред които църквата в центъра на Неа Врасна. Не липсваха и традиционните занимания за потребителите на центъра като арттерапия, по време на която изработваха със събрани от тях мидички, различни видове сувенири. Също така правиха гимнастика на брега на морето и не на последно място – празнуваха рожден ден на един от тях.

Всяка вечер специалистите към двата центъра, които през цялото време се грижиха за потребителите, организираха музикотерапия, пееха се песни, имаше и танци... забавленията съпътстваха цялата почивка, а на тръгване всички бяха щастливи и си обещаха отново да видят морето отблизо.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини