Музеите в Банско с вход свободен навръх празника си

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Днес е Международният ден на музеите, а тази година световната музейна общност избра мотото „Властта на музеите“.

За всички,които искат да се докоснат до богатото културно-историческо наследство на Банско, днес входът във всички музейни обекти е свободен. Експозиициите ще бъдат отворени до 17,00 часа за всички посетители. Те ще могат да научат повече за историята на града и региона, за известните личности, родени тук и дали много не само на родния край, но и на България. В музеите има и много артефакти, както и предмети от бита на банскалии през вековете.

Мотото „Властта на музеите” е израз на властта като възможност за постигане на устойчивост, като стремеж за превръщане на музеите в мултифункционални културни и научни институти, предлагащи по-разнообразни услуги и по-привлекателен музеен продукт. Властта като подкрепа на общността чрез познание, естетически преживявания, творчество, образование и др.

Всъщност властта е задължение. А българските музеи са достойни да изпълнят това задължение в служба на обществото.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини