Без градски транспорт днес в Благоевград заради протест на превозвачите

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Общинските автобусни линии на територията на Благоевград няма да бъдат обслужвани за времето от 09.00 до 17.00 часа днес.

Причината е организиран Национален протест срещу високите цени на горивата, невъзможността да бъдат заплащани трудовите възнаграждения на служителите, липсата на субсидиране на транспорта в слабонаселените места. Това става ясно от уведомително писмо, адресирано до кмета на Благоевград, от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

В протестните действия, организирани в цялата страна, се включват транспортни работници на КНСБ и КТ „Подкрепа“, работодателски и браншови организации.

Освен общинските автобусни линии няма да бъдат обслужвани и тези от областната, междуобластната и републиканската транспортна схема.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини