Благоевградски села готвят блокада на АМ Струма заради забавения ремонт на Покровнишки мост

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Жителите на шест благоевградски села са в протестна готовност. Причината е забавеният ремонт на моста над река Струма край село Покровник, който свързва селата с главния път и областния център, съобщи БНТ.

В продължение на половин година жителите на селата чакат ремонта на моста и са принудени ежедневно да обикалят.

След сигнал на кмета Илко Стоянов държавата финансира ремонта на Покровнишки мост

Жители на 6 села и десетки фирми стартираха подписка заради затворения Покровнишки мост

"За да отидем на работа, обикаляме двойно - вместо 4 км, караме по 9 км. За да заведем децата на детска градина, на училище е същото. Половин година няма кой да обърне внимание и ние сме принудени да обикаляме ежедневно, каза Александър Стоев - един от организаторите на протеста. В петък искаме да блокираме магистрала "Струма", за да бъде обърнато внимание от страна на държавата на нашия проблем, допълни той.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини