„Бременските музиканти“ радва децата на сцената на Куклен театър - Благоевград

Снимки: Куклен театър
Снимки: Куклен театър

Една от най-популярните приказки за деца, написана от Братя Грим, „Бременските музиканти“, остави без дъх зрителите на Общински куклен театър – Благоевград.

Брилянтната игра на актьорите Иван Тодоров, Десислава Чардаклиева, Виктор Кападжиев, Наталия Петкова, Дияна Георгиева, Атанас Димитров, Александър Станковски предизвика лавина от емоции сред малки и големи. В тази съвременна драматизация отново се срещнаха четиримата приятели – Магарето, Кучето, Котката и Петела, които след като се спасяват от деспотичните си господари, се срещат и преживяват заедно невероятни приключения по пътя за град Бремен, където са решили да станат градски музиканти. По пътя се натъкват на различни препятствия, срещат зли разбойници, но героите се обединяват и преодоляват всички неволи.

„Бремеснките музиканти“ е пъстър спектакъл, обединил в себе си уникални костюми, прекрасна музика и разбира се много танци. Забавен и поучителен разказ, както за деца, така и за възрастни, той носи послания и смисъл, които зрителят може да открие само в театъра.

Режисурата и драматизацията е на Яна Борисова. Сценография и костюми Виктория Андрекова. Музиката е на Милен Кукошаров, а хореограф е Аладин Алиибрахим.

Общински куклен театър е подготвил специално издание на една магична постановка – „Фолклорна магия от Пирин“, която ще бъде представена на 14 май /събота/от 16.00 часа.

В събота актьорите ще представят „Вълшебното огледало“, а на 15 май /неделя/ - „Снежната кралица“. И двете представления са от 11.00 часа.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини