Пиеса с Пулицър играят на сцената в Благоевград

Снимка: ДТ
Снимка: ДТ "Никола Вапцаров"

В началото на следващата седмица в Благоевград любителите на Мелпомена ги очаква едно ново и много интригуващо културно събитие. Премиерата на най-новия спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ - „Заровеното дете“. Постановката ще се играе на 9 и 10 май от 19:00 ч. в голямата зала на театъра.

Пиесата на американския драматург Сам Шепърд е световна класика, донесла на своя автор престижната награда „Пулицър“ през 1979 г. Оттогава семейната драма провокира интереса на театри по целия свят. Текстът-шедьовър се поставя за първи път на благоевградска сцена.

Освен с избора на текст новият спектакъл е още по-любопитен за зрителите и с избора на постановъчен екип – млади, дебютиращи професионалисти, които смело правят своите първи самостоятелни крачки в творческото развитие. На пресконференция в началото на репетиционния процес ръководството на театъра представи дебютантите Николай Йорданов (режисьор), Сияна Пейчинова (костюмограф), Емилия Тончева (хореограф) и Румяна Моллова (театровед). Заедно със сценографа Никол Трендафилова и композитора Давид Кокончев през последните месеци изграждаха спектакъла, който се очаква с нетърпение.

В представлението участват актьорите Огнян Спиров, Биляна Дилкова, Кънчо Кънев, Йордан Ангелов, Божидар Йорданов, Гергана Цакова и Теодор Куков, които са добре познати на благоевградската публика от другите спектакли в репертоара на театъра. Артистите ще ни пренесат в света на семейната драма, преплетена с елементи на трилър, абсурд, черен хумор и сюрреализъм, за да разкажат историята на едно семейство, белязано от своите действия в миналото. Докъде могат да ескалират натрупаните във времето болка, отчуждение и самота? Има ли шанс човек да избяга от повторението на грешките? Отговорите на тези въпроси ще станат ясни скоро. Билети могат да бъдат закупени на касата на театъра или онлайн: www.entase.bg/dt.blagoevgrad/.

Спектакълът „Заровеното дете“ е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Дебюти“ и Фондация „Лъчезар Цоцорков“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини