Кресна заделя 106 000 лв. за плащане на сметосъбирането и за нови кофи и самосвал

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Общинският съвет в Кресна прие предложението да се разходва сумата от 106 000 лева за нови контейнери и техника за сметосъбиране, както и за плащане на услугата. Парите са от месечните обезпечения и отчисления по Закона за управление на отпадъците.

Първата задача на ръководството на общината е  да се закупят съдове за битови отпадъци контейнери - тип „Бобър“ и кофи тип „Мева”, за сумата от 20 000 лева. Втората покупка е на товарен бус - бордови, тип „Самосвал”, с товароносимост до 3,5 тона. Семата, предвидена за харчене, е до 20 000 лева.

С останалите 66 000 лева ще се заплатят месечните вноски по договора, сключен с ЕТ „Иван Трендафилов”-Кресна за сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци от населените места в община Кресна.

Кметът Николай Георгиев трябва да предприеме необходимите действия по изпълнение на решението.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини