Санират сградата на Междуучилищния център с над 1 милион лева

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Сградата на бившия Междуучилищен център ще бъде обновена по спечелен проект от Община Благоевград. Кметът Илко Стоянов иска там да се създадат подходящи условия за поетапното изграждане на модерен Младежки център, където да бъдат провеждани извънкласни обучителни и културни дейности.

Изпълнението на проекта ще подобри енергийната ефективност на образователния център, ще се намали значително потреблението на ток. Ще се намалят и емисиите на въглероден диоксид.

Общата стойност на проекта е 1 027 000,00 лева, като всички пари са безвъзмездни финансови средства, а срокът за изпълнение е 24 месеца.

Проектът ще се реализира в партньорство с Норск Енерджи, Норвегия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини