Съдът в Благоевград реши: Връщаме в Румъния арестуваната на Кулата бивша министърка

Съдът в Благоевград реши: Връщаме в Румъния арестуваната на Кулата бивша министърка

Тричленен състав на Благоевградския окръжен съд допусна изпълнението на Европейска заповед за арест и предаване на  Елена Удря на румънските  власти.

С оглед доказателствата по делото, тричленен състав на Окръжния съд в Благоевград счете, че са налице всички законови основания за уважаване на искането за предаването на лицето и липсват процесуални предпоставки да бъде отказано изпълнението на Европейската заповед за арест, издадена от съда в гр. Букурещ на 07.04.2022 г.

48-годишната Елена Удря е обявена за международно издирване с цел арест и екстрадиция от румънските власти за изпълнение на влязла в сила присъда 6 години лишаване от свобода за получен подкуп.

Исканото лице е задържано на ГКПП – Кулата  на 07.04.2022 г. при опит да напусне България.

Решението може да се обжалва или протестира в 5-дневен срок пред Апелативен съд - гр. София.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини