Осветиха икона на свети Мина по пътя към Сушица

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Икона на свети Мина бе осветена по пътя за симитлийското село Сушица. Това стана днес, навръх Цветница, с надежда за безаварийно шофиране. Тържествен водосвет отслужи отец Бисер, който пожела на всички да бъдат закриляни от светеца.

Иконата е дело на именития художник и бивш учител Николай Кашев. Постаментът, на който е поставена иконата, е направен по инициатива на кметския наместник на село Сушица Георги Митрев и семейство Чивиеви.

Въпреки лошото време и неспиращия дъжд десетки жители на община Симитли се събраха на пътя, за да се помолят за здраве и да няма жертви по пътищата. Там бяха също кметът на община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общинския съвет Вилимир Александров.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини