Примирието в Сирия се провали

снимка : Михаил Алаеддин
снимка : Михаил Алаеддин

Главното командване на Сирийските въоръжени сили заяви ,че срока за действие на режима за прекратяване на огъня е изтекъл.

"Предполагахме ,че режима на примирие ще даде реален шанс за прекратяването на кръвопролитието.  Всъщност отрядите на терористите  не се придържаха към нито един пункт от съглашението. Над 300 пъти те нарушиха поетите ангажименти за прекратяване на огъня.”, коментира  агенция SANA заявлението  на командването на Сирийската Арабска Армия(САА).

В заявлението се отбелязва ,че САА са положили всички усилия за съблюдаване  режима на примирие.   Командването добави ,че терористите  са използвали примирието за прегрупиране, мобилизация  и предислоциране на оръжия от различни типове за продължаване на нападенията над жилищни райони и позиции на военните. Както и за подготовка на терористични актове в градовете Алепо, Хама и Ел-Кунейтра.

Пакетът от руско-американските договорености по проблема, встъпи  в сила на  12 септември . Министерството на отбраната на Русия по-рано заяви, че счита за безмислен режима за прекратяване на огъня в Сирия при условие ,че той се съблюдава само от правителствените войски.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини