Изграждат Медицински център в Рибново

Снимка: ОИК-Благоевград
Снимка: ОИК-Благоевград
Два нови административни договора за финансиране на проекти от стратегията за Водено от общностите местно развитие подписа Местна инициативна група - Гоце Дeлчев - Гърмен – Хаджидимово. И двата проекта са насочени към подобряване на здравните услуги в населените места, попадащи на територията на сдружението.
 
С реализацията на проект „Закупуване на оборудване за ендокринологичен кабинет в град Гоце Делчев“. се цели повишаване на качеството на здравните услуги, предоставяни от „Д-р Татяна Металова – амбулатория за индивидуална практика за специализирана медицинска помощ по ендокринология“ ЕООД и повишаване на конкурентоспособността на лечебното заведение чрез придобиване на висок клас медицинска апаратура.
 
По проекта ще бъдат закупени ехограф и рентгенов остеодензитометър, като е предвидено и разкриване на едно ново работно място в медицинския център. Общите допустими разходи по проекта възлизат на 127 008,35 лв., от които одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 95 256,26 лв.
 
Другият подписан административен договор е за финансиране на проект „Изграждане на медицински център в с. Рибново, община Гърмен, област Благоевград“. С реализацията му дружество „Медицински център д-р Хаджиев“ ЕООД цели осигуряване на достъп на населението в отдалечените населени места от територията на МИГ до специфични медицински услуги. По проекта се предвижда изграждане, обзавеждане и оборудване на медицински център в с. Рибново, както и създаване на две нови работни места. Общите допустими разходи по този проект възлизат на 117 581,14 лв., от които одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 88 185,86 лв.
 
И двата договора са по мярка 3-6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Стратегията и подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие" на Мярка 19 „Водено от общностите местно развитие" от Програма за развитие на селските райони 2014 - 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини