Община Благоевград очаква над 16 млн. лв. приходи от данъци за 2022 г.

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград е заложила в проектобюджета за тази година, който ще се обсъжда от обществеността днес в 16,00 часа, приходи от данъци в размер на 16,35 милиона лева. Тук влизат патентният данък и данъкът върху таксиметров превоз на пътници - 300 хиляди лева. От имуществени и други местни данъци в хазната трябва да постъпят 16,05 млн. лева.

Неданъчните приходи са в размер на 14,1 млн. лева, това е заложено в проектобюджета. В тази сума са очаквани приходи и доходи от собственост – 2,9 млн. лева, както и общински такси – приблизително 9 млн. лева (в това число е и такса битови отпадъци в размер на 6,5 млн. лева. Общината предвижда да събере от глоби, санкции и наказателни лихви около 1 млн. лева, а от постъпления от продажба на нефинансови активи и концесии – 2,4
млн. лева, както и 1,3 млн. лева от други приходи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини