Хайде, ентусиасти! Рафтинг сезонът е открит!

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Десетки любителите на екстремните спортове от цялата страна се събраха край река Струма за официалното откриване на рафтинг сезона.

Кметът на Симитли - Апостол Апостолов, и Станимир Станимиров - Чачи, инструктор по рафтинг, каяк и алпинизъм, бяха първите ентусиасти, качили се на лодка. Двамата дадоха символично начало на сезона и пожелаха много адреналин на търсачите на силни усещания.

Към момента условията за рафтинг са чудесни, коментираха най-нетърпеливите рафтъри, които се спуснаха по бързеите на река Струма в Кресненското дефиле още преди официалния старт.

Очакванията на всички са тази година да има един много силен и успешен сезон. Капацитетът на центъра край Симитли позволява на ден да се правят по пет спускания с до 360 човека. За желаещите да се докоснат до екстремното изживяване, Рафтинг БГ/Х-клуб осигурява пълна екипировка и квалифициран инструктор.

Развитието на екстремните спортове е сред основните приоритети на община Симитли. През последните 25 години са положени много усилия за утвърждаване на този вид екстремен спорт. Самият рафтинг център край Симитли е създаден преди повече от 12 години и вече се е превърнал в предпочитано място за рафтъри от цялата страна и чужбина. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини