21 украински граждани намериха подслон в Благоевград с помощта на Координационния център

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Служители и доброволци към Координационен център при Община Благоевград са съдействали за настаняването на 21 украинци, сред които и деца, в частни жилища и хотели към този момент.

Част от тях са приети в апартамент в ж.к. „Запад“, други са настанени безвъзмездно от хотелиери в града.

Община Благоевград оказва непрекъснато съдействие на граждани, напуснали размирна Украйна и потърсили помощ в Координационния пункт.

Предстои да започне настаняване на украинци, придобили статут,  в свободни социални жилища в кв. „Освобождение“, след като решението на ОбС влезе в сила.

Координационният център към Община Благоевград вече е с отворени врати и в събота. Работното му в първия ден от уикендите е от 10.00 ч. до 16.00 часа, а в делничните дни то е от 08.30 ч. до 17.30 ч.

В него могат да бъдат предавани нови дрехи, обувки, спално бельо, хигиенни материали и др. Приемат се и превързочни материали, играчки, памперси, ученически пособия, съдове за храна и чаши за еднократна употреба.

В пункта могат да бъдат дарявани и парични средства, които се приемат с двустранно разписан протокол, същите ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти за нуждаещите се, а отчетът се осъществява с разходооправдателен документ.

Собственици на апартаменти, които желаят да предоставят жилища за безвъзмездно ползване от украински граждани могат да заявят намерението си в Координационния център или на тел.: 0877 011 425; 0897 015 981.

Служители и доброволци към пункта имат готовност да оказват и пълно съдействие при необходимост от попълване на документи на засегнатите от войната в Украйна.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини