Две български победи на фрирайд състезание в Пирин

Снимки: БФСки
Снимки: БФСки

Две български победи видяха зрителите на „Bansko Freeride World Qualifier” днес. Атрактивното състезание се проведе при перфектна организация, а стартът бе директно от връх Тодорка по северния склон. В сноуборда при мъжете първи е Борислав Стоянов със 70,67 т. Втори е Бакеш Давид (Чех) с 65,00 т, а трети е Никола Абаджиев с 63,00 т.

При жените в същата дисциплина първа е Анет Якаб (Унг) с 63,00 т, пред Мелиса Бранднер (Вбр) с 60, а трета с 50,00 т е Яна Стоянова. В надпреварата със ски първа е Яна Стоянова със 76,00 т, а при мъжете победи Май Стирн (Слвн) с 85 т. Участие в състезанието взеха 58 състезатели от 15 нации, като 28 бяха от България.

„Организацията и условията, които ни бяха предоставени от организаторите, са отлични и отговарят на старт директно от световните серии”, коментира Дион Нюпорт, който е Freeride World Tour Adviser. Състезанието, което продължи няколко часа, събра няколкостотин зрители в най-високо разположената фен зона за стартове от този ранг в света. За феновете имаше и много игри и забавления. Официалното награждаване на най-добрите е тази вечер в “Хепиенд“ в Банско. 

Фрирайд (2)

Фрирайд (1)

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини