Вандали отрязаха над 30 бора край Теплен

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

При контролна проверка, извършена днес от служители на Държавно горско стопанство-Гоце Делчев, на около километър от хаджидимовското село Теплен е установена вандалска сеч. Отрязани са 31 борови дървета. Нарушението е извършено близо до пътя, в подотдел 512 „и” в държавни горски територии. Дърветата са повалени и оставени на място.

Деветнадесет от тях са от вида "Черен бор", а останалите са от вида "Бял бор". Измерените диаметри на пъновете са от 18-32 сантиметра, като общият обем на незаконно отсечената дървесина е 11,20 куб. метра.

Нарушението е извършено в тъмната част на денонощието и по всяка вероятност се касае за целенасочена и умишлена сеч, а целта е да бъдат компрометирани усилията на служителите по опазване на горите в района.

Полицаи от РУ-Гоце Делчев са извършили оглед на мястото на нарушението. Провеждат се процесуално-следствени действия за установяването на извършителите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини