Превозвачи на зърно с протест на Кулата, тирове чакат по 50 часа на границата

Превозвачи на зърно с протест на Кулата, тирове чакат по 50 часа на границата

Петдесетина превозвачи на зърно организираха днес спонтанен протест на ГКПП Кулата-Промахон. Те негодуват, че ги бавят с часове на граничния пункт на път за южната ни съседка, ез никой да им дава каквито и да е обяснения. Тираджиите се оплакват, че хем няма заповед на министъра за спиране на износа на зърно, хем ги държат на границата по 50 часа.

„На час минава по един камион, сега сме 100 камиона тук, опашката вече е към 5 километра, трябва да сме тук цяла седмица. А ние не ходим с по 1000 лева в джоба, за да харчим толкова пари и да изкараме цяла седмица на границата. Никой нищо не ни обяснява. Взимат ни документите, не ти казват защо, ти си тръгваш и чакаш”, разказа Евгени Балтов от Дупница.

Той пътува за Гърция, на границата е от вчера. Проблемите си ги има на Кулата с дългото чакане и без това забавяне, без тези забрани. Постоянно има опашки, чака се редовно по 5-6 часа в посока Гърция. Никой не ти дава информация за нищо, държат ни в неведение, каза още превозвачът.

Кулата-протест (3)

Кулата-протест (2)

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини