Двама опитни делтапланеристи загинаха край Казанлък

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Двама мъже загинаха при падане на делтапланер в Казанлък. Инцидентът е станал в района на тенис кортовете до бившето СПТУ по хидравлика в града, съобщава Дарик радио.

Става въпрос за Тодор Тянов, един от най- добрите пилоти на България и състезател, и пътникът д-р Илиян Хаджииванов, лекар в местната поликлиника. На място е загинал Тянов, а по-късно в болницата и докторът, който бил запален делтапланерист.

Според първоначалната версия, най- вероятно става дума за повреда в двигателя на делтапланера.

Инцидентът е станал около 11.45 часа тази сутрин. Първо машината се ударила в топола, а след това е паднала на асфалтовата площадка, в двора на бившето училище по хидравлика. При падането на земята леко е повредена и паркирана наблизо лека кола.

Падналият делтапланер не е собственост на загиналите, а служебен, на местна фирма. По случая е образувано следствено дело.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини