Фондация „Ванга” ще ползва още 5 г. минералната вода край храма „Света Петка”

Снимка: Фондация
Снимка: Фондация

Фондация „Ванга” ще може да ползва минералната вода в местността Рупите още 5 години. Това стана факт след решението на Общинския съвет в Петрич. Водовземането от Сондаж №1 на находището „Рупите-Кожух” ще продължи, като ще се заплаща съответната такса за тази дейност.

От неправителстваната организация смятаха да осигурят отоплението на сградите – църквата "Света Петка", галерията, ритуалната зала, с топлата минерална вода. Ръководството на фондацията се отказа от тази идея, защото трябва да се разрушат много стени, а и ще струва доста скъпо. Затова ще продължат да отоплявт храма, галерията и помещението, в което са охранителите, с ток.

„В другите помещения не пускаме електрически уреди, защото за януари сметката ни е 4500 лева. Поддържаме и големи зелени площи с помощта на помпи, а те са на ток”, коментира за Илинден Прес председателят на Фондация „Ванга” – Иван Драмов.      

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини