Гоце Делчев посреща 40 майки с деца от Украйна

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

40 бежанци от Украйна – жени и деца, ще бъдат настанени в град Гоце Делчев за няколко седмици. За тях е подготвена хотелската част на спортна зала „Неврокоп арена“, където ще живеят временно.

Община Гоце Делчев е организирала изхранването на семействата, но тъй като повечето от децата са малки, майките им предпочитат сами да приготвят храната им. Затова от общинското ръководство призовават всички, които са съпричастни, да помогнат с дарения на хранителни продукти, които да бъдат предоставени на украинските бежанци. Желаещите да помогнат може да позвънят на тел.0898 397 788.

Община Гоце Делчев следи с тревога ситуацията в Украйна и изразява своята солидарност с хилядите хора, които са принудени да напуснат родните си места в търсене на сигурност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини