Атрактивни кукери от Симитли ще гонят злото от Благоевград

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Внушителна и впечатляваща кукерска група от община Симитли ще вземе участие в тазгодишното издание на кукерския фестивал в Благоевград - "Кукерски игри в Пиринско 2022"!

Малки и големи пазители на традицията от всички населени места в общината ще се обединят в името на Сурва, за да докажат за пореден път , че Симитли е древната земя на кукерите.

Кукерското дефиле ще е тази неделя, 6 март, началото на фестивала е в 10.00 часа. Маскирани мъже, жени и деца от общините Благоевград и Симитли ще дефилират със своите костюми на площад "Георги Измирлиев", като събитието ще започне от сградата на съдебната палата. Демонстрацията ще продължи по главната улица "Тодор Александров" и ще стигне до площада пред сградата на Общината, където жури ще оцени участниците.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини