Езерото в Бачиново се превърна в дом на 55 нови зеленоглави патици

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

55 нови полудиви зеленоглави патици вече обитават езерото на парк „Бачиново“. Птиците са дарени от Национално сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, а решението е взето, непосредствено след като неизвестен към момента стрелец уби 17 пернати от вида във водния басейн на парка.

Повечето от дарените патици са от женски пол, като целта е да бъде постигнато естествено възпроизводство. В езерото в парк „Бачиново“ има създадени подходящи условия, при които птиците да снасят яйца.

По време на заселването на новите обитатели на езерото в „Бачиново“ присъстваха кметът на Благоевград Илко Стоянов, секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев, Васил Василев, председател на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, Иван Василев, председател на ловно-рибарско дружество „Сокол 1911“ – Благоевград, главният секретар на областна администрация.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини