Огънят на свободата ще гори на 3 март в Разлог

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

Разлог ще отбележи на 3-ти март 144-годишнината от освобождението на България. Националният празник е и ден на преклонение пред хилядите загинали, отдали живота си за нашата родина, както и символ на свободата и българския дух.

Тържеството ще завърши със запалване на Огъня на свободата, така нареченото от разложани "гаре", който традиционно се пали на 3-ти март като символ на неугасващия патриотизъм на българите и тяхната почит към героите, дали живота си за свободата ни.

Община Разлог, Историческият музей в града и Народно читалище „15.09.1903-1909 г.“ организират честване в празничния ден пред паметника на Васил Левски на централния площад в града. От 18:30 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Апостола в знак на признателност към загиналите герои за свободата.

Следва празнична програма с участието на ДФГ "Мехомийчета" с ръководител Мариана Манолева, тамбурашки оркестър с ръководител Милко Бошнаковq, ДТС "Разложанче", с ръководител Данаил Атанасов, и фолклорна група към ТА "Разложки мераци".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини