Община Струмяни готова с проект за ремонт на пътя към село Илинденци

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Струмяни е готова с проект, с който кандидатства за финансови средства от Програмата за развитие на селските райони, за ремонт на пътя към село Илинденци.

Това е поредното усилие, което прави местната власт, за да осигури пари за ремонт на компрометираната отсечка, която е единствената връзка на населеното място с останалия свят.

Повече от дев години общината чака средства от държавата, но напразно - пари обаче не бяха отпуснати. Затова местната власт изготви проект, с който кандидатства за финансови средства от Програмата за развитие на селските райони.

„Спешно от ремонт се нуждае пътят, който е с дължина 2 километра. Предвидени са дейности и разходи и за спирането на опасното слачище, което може да откъсне Илинденци от останалите населени места”, заяви кметът на община Струмяни Емил Илиев.

В момента в страх живеят стотици хора, които пътуват по този маршрут. Под шосето има 120-метров скат, който застрашава здравето и живота на местните жители.

Свлачището се активира след интензивните валежи през април 2014 година. Шосето е от четвъртокласната пътна мрежа и е общинска собственост. „Проектът ни за решаването на този проблем бе одобрен в края на март миналата година. Но от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет не ни преведоха парите”, уточни Илиев. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини