Кметът Владимир Москов посрещна двама шампиони от състезание по ментална аритметика

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и заместник-кметът Богдан Боцев се срещнаха с двамата победители от Гоце Делчев в състезанието по ментална аритметика - Атанас Гемеджиев и Костадин Сораджиев, и с техните преподаватели - Ангел Атанасов и Вероника Атанасова.

Състезанието Horus International Championship се проведе в Дубай през миналата седмица, а негов организатор е египетската организация AlTarek. Около 350 ученици от 15 държави на възраст между 6 и 14 години участваха в състезанието. България бе представена от 12 участника от градовете Враца, Варна, Гоце Делчев, Дупница и Монтана. Изключителна гордост е, че двама от тях са от Гоце Делчев и те завоюваха призови места. Костадин Сораджиев е втори победител във възрастова група А за деца родени след 2012 г. Атанас Гемеджиев е шампион в група Б за деца родени 2010-2011 г. Двамата победители в състезанието по ментална аритметика са представители на клуб Smarty Kids Gotse Delchev.

На проведената среща Костадин Сораджиев и Атанас Гемеджиев разказаха подробности за състезанието и показаха своите награди. "Бихме искали да изразим дълбоките си благодарности към всички, които ни помогнаха това да се случи и по-специално към община Гоце Делчев за подкрепата", споделиха преподавателите Ангел Атанасов и Вероника Атанасова.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов бе категоричен, че приоритет на местната власт е била и винаги ще бъде подкрепата на всички даровити и талантливи млади хора.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини