Театралната сцена в Благоевград оживя с музиката на Бременските музиканти

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Общински куклен театър-Благоевград представи постановката „Бременските музиканти”. Една от най-популярните приказки за деца, написана от Братя Грим, оживя в съвременна драматизация. Четиримата приятели – Магарето, Кучето, Котката и Петела, които се спасяват от жестоките си господари, за да се срещнат отново и да преживяват заедно невероятни приключения по пътя за град Бремен.

Блестящата игра на актьорите Иван Тодоров – гост, Десислава Чардаклиева, Виктор Кападжиев, Наталия Петкова, Дияна Георгиева, Атанас Димитров, Александър Станковски предизвика страхотни емоции сред малки и големи. Режисурата и драматизацията е на Яна Борисова. Сценография и костюми Виктория Андрекова. Музиката е на Милен Кукошаров, а хореограф е Аладин Алиибрахим.

Следващата постановка на Общинския куклен театър е „Малката Самовила“, която е номинирана за наградите „ИКАР 2022“. Можете да дадете своя вот за нея на  https://uba.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80-2022/, в раздел „Куклен спектакъл”. Зрителите могат да я гледат следващата събота, 26 февруари, от 11.00 часа.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини