Истински зимен празник с игри и много усмивки за малки и големи на Картала

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

С много настроение, игри, веселие и награди премина „Зимно предизвикателство 2022” над Благоевград. Стотици деца и техните родители се забавляваха на ски писта „Картала“ в местността Бодрост. 

Теглене на въже, спускане на шейни, мини ски слалом и изработване на снежни фигури бяха само част от многото интересни занимания, подготвени от Община Благоевград за малчуганите.

Имаше и множество награди за участниците в събитието. Те бяха връчени от заместник-кмета по икономика, финанси и европейски проекти Мария Петрова и директора на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ Силвия Домозетска.

Победителите в мини ски слалома получиха медали. В категория 1-7 клас първото място бе спечелено от Габриела Георгиева, на второ място се нареди Ния Кордева,  а третото място бе за Даниел Караджов. В категория 7-12 клас първото място спечели София Гръчка, второто - Елена Божкова, а третото място бе за Вики Малчева. За останалите участници в игрите имаше подготвени шейни-лопатки.

Специално за инициативата „Зимно предизвикателство“ ски влекът бе безплатен за ученици.

Любимото събитие на стотици деца е традиционно и е част от Спортния календар на Общината. Инициативата е със състезателен и развлекателен характер, а целта е да бъде насърчена двигателната активност на открито сред децата.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини