9-г. скиор от Банско вече жъне успехи и мечтае за уастие на параолимпиадата

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Поредният талант расте и вече жъне успехи в Банско. Устремен към покоряване на високи върхове в алпийския ски спорт е 9-годишният Николай Църнаков, който е от най-специалните състезатели на Ски клуб „Банско” и наскоро спечели своето първо отличие.

Ники тренира трети сезон. „Прохожда” със ските с първата си треньорка Елена Клечерова, а сега за неговото развитие работи Саша Бистрина. Въпреки ограничения обем на движение, той се бори смело и упорито напредва по своя път. До параолимпиадата, която е главната му цел и мечта, той има да преодолява многобройни предизвикателства, предстоят му много тренировки и състезания. Но има подкрепата и обичта на семейството, учителите и треньорите.

Преди дни Ники Църнаков беше един от 240-те скиори в състезанието за купа „Боби Мавриков”. Той спечели уважението и овациите на организатори и публика.

В Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”, където третокласникът Николай Църнаков учи, му беше връчена награда и документ от Регионалния шампионат по ски алпийски дисциплини – Банско ULEN Ski Team за I място в категория U10.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини