Белгиец да си! Разрешиха 4-дневна работна седмица, но трудът от 40 часа остава

Снимка: istock
Снимка: istock

Най-сетне се случи! В Белгия вече е разрешена 4-дневна работна седмица, предава „Ройтерс“. След заседания на 7-партийната управляваща коалиция премиерът Александър де Кроо заяви, че пандемията е принудила много хора да работят по-гъвкаво и да комбинират повече личния с професионалния живот.

Така вече белгийците могат да поискат да работят по 10 часа дневно, вместо по 8, за да намалят до 4 работните дни седмично. Ще могат да избират дали една седмица да работят повече, а друга по-малко и така по-добре ще могат да балансират личен и професионален живот или пък родителски задължения.

Източник: NOVA

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини