Ски бегачите от Банско спечелиха златните медали на държавното първенство

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Златните медали при мъжете в държавното първенство по ски бягане, което се проведе в курорта Боровец, са за спортистите от Ски клуб „Банско”!

Тодор Малчов се качи три пъти на най-високото стъпало на почетната стълбица, за да получи златните медали в индивидуалното на 15 км класически стил, преследването на 15 км свободен стил и индивидуално на 15 км свободен стил. Неизменно до него за сребърен медал се качваше другият топ състезател на Ски клуб „Банско” Даниел Пешков. Размяна на местата имаше в спринта на 1,5 км, в който победител стана Даниел, а Тодор се класира трети.

14-годишната Никол Кленовска беше допусната да се състезава в по-горна категория – при девойки старша възраст. Талантът и́ веднага пролича с две четвърти места на 5-километровите дистанции в класически стил и преследване, а в дисциплина индивидуално свободен стил на 5 км дебютантката успя да спечели бронзов медал.

Всички медалисти са възпитаници на треньор Елена Петакова от Ски клуб „Банско”. Тя изпраща в четвъртък Тодор Малчов и Даниел Пешков да се състезават за националния тим на Младежкото световно първенство в Норвегия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини